Kυβέρνηση προς «μονταζιέρες»: Γιατί τόσα νεύρα με την Σαντορίνη και την Πάρο;

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Αποκαλυπτικό για τις πραγματικές προθέσεις των υποκινητών της εκστρατείας λάσπης και υπονόμευσης της κυβέρνησης, με ψευδείς ισχυρισμούς και άλλες γραφικές ιστορίες, είναι το σημείωμα κυβερνητικών κύκλων.

Σε αυτό εξηγούν γιατί κατά τη γνώμη τους, επικρατεί τόσο μεγάλος εκνευρισμός σε αντιπολίτευση, «μονταζιέρες» και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, σε σχέση με τα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης και του αεροδρομίου στη Πάρο.

Η επικοινωνιακού τύπου κριτική, «κόβουν απλά τις κορδέλες»,δεν στέκει, από τη στιγμή που εκατοντάδες δημόσια έργα ανάμεσά τους κι αυτά που ολοκληρώνονται και παραδίδονται στους πολίτες, είχαν κολλήσει τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό και επιστρατεύθηκαν και τα μεγάλα μέσα της λάσπης, περί δήθεν πολυμελούς κυβερνητικής κουστωδίας που θα επισκεπτόταν για μέρες την Πάρο και διέμενε σε πολυτελή καταλύματα με έξοδα του ελληνικού λαού. Κάτι που αποδείχθηκε εξ αρχής κατασκευή ή στην καλύτερη περίπτωση παραπλανητικό ψεύδος.

Η θέση της κυβέρνησης

Τα πρόσφατα εγκαίνια του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, καθώς και του αεροδρομίου της Πάρου, έχουν προκαλέσει αρκετό εκνευρισμό σε κάποιους. Και είναι κατανοητό.

Τους εκνευρίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταφέρνει να υλοποιήσει, μέσα σε λίγους μήνες, έργα που χρόνιζαν για δεκαετίες και που είχαν βαλτώσει εξ αιτίας της ολιγωρίας, της κατασπατάλησης ή της εξυπηρέτησης κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων. Ακόμα περισσότερο τους εκνευρίζει, το ότι, μέσα σε συνθήκες σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών-  τα έργα αυτά ολοκληρώνονται και παραδίδονται με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος και, προπαντός, του συμφέροντος των τοπικών κοινωνιών.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τα γεγονότα αυτά, διεξάγεται ένας επικοινωνιακός πόλεμος που εξαντλεί τα όρια της γραφικότητας: Διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι τα έργα ήταν έτοιμα και η κυβέρνηση απλώς «κόβει κορδέλες» (ξέρουν και στις δυο περιπτώσεις την αλήθεια οι τοπικές κοινωνίες), κατασκευασμένες ιστορίες και ψεύτικα ρεπορτάζ ότι το νοσοκομείο στην Σαντορίνη δεν λειτουργεί (λέγε λέγε κάτι θα μείνει), τα επικά  ψευδοεγκαίνια – οπερέτα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάρο, λίγες μέρες πριν από την επίσημη εκδήλωση και, φυσικά, το «μεγάλο αφήγημα» της εξόρμησης 54 κυβερνητικών στελεχών για χλιδάτες διακοπές στο νησί.

Θα χρειαστούν όμως και νέες «ιστορίες με φίδια- γιατί και άλλα βαλτωμένα έργα πρόκειται να παραδοθούν άμεσα. Όπως, για παράδειγμα, μεγάλοι οδικοί άξονες, έργα (κάποια από τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία για την κατάσταση στην οποία αφέθηκαν) που ξεκόλλησαν και ολοκληρώνονται, μετά από επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και με ουσιαστική κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος.

Όσο λοιπόν η κυβέρνηση προωθεί άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα τέτοιου είδους, ας προετοιμάζονται, παραλλήλως, οι σεναριογράφοι, οι μονταζιέρες και διάφορα θηρία της κίτρινης δημοσιογραφίας και της (λέμε τώρα..) πολιτικής επικοινωνίας για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις λάσπης. Ξέρουμε ότι αν προσπαθήσουν, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ευφάνταστοι και διασκεδαστικοί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here