Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα: Οι αρχές της Ευρώπης δεν βασίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα

Ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να αλλοιώσουν τις ευρωπαικές ιδέες της Δημοκρατίας και αλληλεγγύης, έστειλε ο πρωθυπουργός, αποχωρώντας από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αποκρούοντας κάθε σκέψη ή απόπειρα να ασκηθούν πιέσεις και εκβιασμοί στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των λαών της Ευρώπης  και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού».

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζει ότι στις ελάχιστες ώρες που απέμειναν για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε πρόκειται να δεχθεί τελεσίγραφα, απειλές και εκβιασμούς γιατί αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με την Ευρώπη.

Απαντώντας στη συνέντευξη τύπου μτά τη σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν, είπε με προκλητικό τρόπο: Ποιος εκβιάζει ποιον;», σε μιά καταφανώς αποτυχημένη προσπάθεια να αντιστρέψει τα πράγματα και να εμφανίσει τους θεσμούς, εκβιαζόμενους από την Ελλάδα.

«Δεν στέλνουμε τελεσίγραφα, επέμεινε ο κ. Γιούνκερ, που συνέχισε να μιλά για «αντιευρωπαική συμπεριφορά του κ Τσίπρα. Για τέλος παιγνιδιού ξαναμίλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, εξηγώντας ότι αναφέρεται σ΄ένα πραγματικό, αντικειμενικό γεγονός, ότι σε 3 μέρες τελειώνει το πρόγραμμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here