Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου: Συμφωνία με εταίρους σήμερα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Mε μια ηχηρή δημόσια δήλωση-παρέμβαση του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος ζήτησε να υπάρξει σήμερα μια συμφωνία με τους θεσμούς η οποία θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Μιλώντας κατά την υποδοχή των δημάρχων Αθήνας Γ. Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, ο κ. Παυλόπουλος, είπε «η θέση της Ελλάδας αδιαπραγμάτευτα είναι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη». Και συνέχισε: «Σήμερα  υπάρχει η ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα διασφαλίζει την  παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη  αλλά και την έκφραση αλληλεγγύης εκ μέρους των εταίρων».

Ο κ. Παυλόπουλος, πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση  εργάζεται καθημερινά, ακόμη και στο όριο των αρμοδιοτήτων του όπως είπε, αναφερόμενος προφανώς και στις συνεχείς τηλεφωνικές επαφές που έχει το τελευταίο διάστημα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ζήτησε να αναβληθεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και εξέφρασε την ανησυχία για το πολωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε να διασφαλισθεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε διχαστικό το δημοψήφισμα και ζήτησε να πιέσουμε για συμφωνία διότι διαφορετικά απειλείται με μεγάλη ζημιά η χώρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here