Ηθελαν να απαγάγουν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο αλλά «στράβωσε η δουλειά»

αεροφωτογραφία του προξενείου, που έχει 6 ορόφους αλλά και δυο υπόγεια πάρκινγκ

 

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες εχουν πληροφορίες ότι λίγο πριν απο την εξαφάνιση (και κατά πάσα πιθανοτητα το φόνο του άτυχου  αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασογκι) οι αρχές της Σαουδικής Αραβιας σχεδίαζαν να τον απαγάγουν, παρασύροντάς τον με κάποιο τρόπο στο προξενείο.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, μια που οι Σαουδαραβικές αρχές είναι γνωστές για τις «δημοκρατικές» μεθόδους τους,  έστειλαν πάνω από 6 πράκτορες για να φέρουν σε πέρας την απαγωγή. Ο άτυχος δημοσιογράφος που του έφερναν προσκόμματα για το γάμο του αναγκάστηκε να πάει και δεύτερη φορά στο προξενείο. Τη δεύτερη φορά δεν ξαναβγήκε.

Εικάζεται ότι στη 01:30 το μεσημέρι της ημέρας που εξαφανίστηκε, τον έβαλαν να περιμένει στο γραφείο του προξενου (ο οποίος σημειωτέον 3 μέρες τώρα δεν έχει εμφανιστεί πουθενά) και μάλλον οι δράστες υπέθεσαν ότι κάποιοι των νάρκωσαν -αυτό ήταν το σχέδιο. Οταν τον βρήκαν να εχει τις αισθησεις του, τον χτύπησαν και ίσως εκεινος αντιστάθηκε ή ίσως παρουσίασε πρόβλημα υγείας απο τη νάρκωση που του χορήγησαν δια της βιας. Το θέμα ειναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος πέθανε στα χέρια τους και θεώρησαν πρακτικότερο να τον διαμελισουν  για να τον μεταφέρουν (και να μεταφέρουν το πτώμα του με το μαύρο βανάκι στο υπογειο πάρκινγκ του σπιτιού του προξένου, βιντεο δε απο το βαν αλλά και τις αφίξεις των πρακτόρων δημοσιευσε η Guardian )

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here