«Σαν να είχαν χτυπηθεί από χειροβομβίδες»: Συγκλονιστική μαρτυρία έλληνα γιατρού από το νοσοκομείο του Μάντσεστερ

» Παραλάβαμε ανθρώπους με τραύματα πολεμικού πεδίου. Έρχονταν τραυματισμένοι γονείς και παιδιά που έπρεπε να τους χωρίσουμε. Ήταν σαν να είχαν χτυπηθεί από χειροβομβίδες. Εχουμε παιδιά διασωληνωμένα, σε κρίσιμη κατάσταση».

Η μαρτυρία είναι του έλληνα γιατρού Γιάννη Δημοβέλη, από το νοσοκομείο του Μάντσεστερ που περιέθαλψε πολλούς τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρένα.

Ο γιατρός, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε: «Παραλάβαμε τραυματίες πολεμικού πεδίου», ήταν η χαρακτηριστική του φράση που περιγράφει ακριβώς αυτό που συνέβη χθες το βράδυ – ο κόσμος κράτησε την ανάσα του για μια ακόμη φορά, ενώ μπροστά του εξελισσόταν μια ακόμη πράξη στον πόλεμο των τρομοκρατών απέναντι στη ζωή και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Απέναντι στα παιδιά που μόλις ξεκινούν να γεύονται τη ζωή απολαμβάνοντας τη μουσική και τις χαρές της κάθε μέρας.

Ο γιατρός μετέφερε επίσης την αγωνία των τραυματισμένων γονιών να μη χωριστούν από τα χτυπημένα παιδιά τους, αλλά και τη δική τους αγωνία των γιατρών να σώσουν όσο πιο πολλές ζωές μπορούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here