Ιταλία: Τέρμα το bullying των Βρυξελλών – Αν δεν ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι, να ξεχάσουν τα λεφτά μας

Έξαλλος ειναι ο Ιταλός   υπουργός Εσωτερικών  και επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι με την στάση των Ευρωπαίων στο μεταναστευτικό και το πλοιάριο «Diciotti» με μόλις 150 μετανάστες που δεν τους δέχεται κανένας, εξελίσσεται τελικά σε έναν Τιτανικό για τις ενδοευρωπαϊκές ισορροπίες.

Ομως εξίσου έξαλλος ειναι και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο:

 

* Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στην Ιταλία για άλλη μια φορά. Αποφάσισαν να αγνοήσουν τις αρχές της αλληλεγγύης και της ευθύνης, παρά τις αποφάσεις στο  τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε αυτό το σημείο που έφθασαν τα πράγματα, η Ιταλία πρέπει να λάβει μονομερή μετρα πλέον.  Δεν θα  βάλουμε τα πόδια μας στο κεφάλι πια (σημαίνει δεν θα μας κάνουν ό,τι θέλουν με πιέσεις, με bullying). Το κίνημα των 5 αστέρων έχει τη λαϊκή εντολή των Ιταλών για μια συγκεκριμένη αποστολή και δεν έχουμε καμία πρόθεση να μην τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς το λαο. Δεν επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμορφωθεί με τις αρχές που προβλέπονται στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; ΟΚ, είμαστε έτοιμοι να κόψουμε τα κονδύλια που δίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλουν 20 δισεκατομμύρια από τους φορολογούμενους Ιταλούς πολίτες; Αποδείξτε ότι τα αξίζετε παίρνοντας θεση σε ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Τα σύνορα της Ιταλίας είναι τα σύνορα της Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επισης έκανε παρεμφερή ανάρτηση

*Η Ιταλία αντιλαμβάνεται  ότι  η Ευρώπη σήμερα με τη θέση της στο μεταναστευτικό, καταφέρει ένα πλήγμα προς τις αρχές της αλληλεγγύης και της ευθύνης οι οποίες θεωρουνται  θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής τάξης.

Κατά τη συνεδρίαση που συγκάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειγόντως και η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, δεν δόθηκε  καμία συνέχεια στα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Ιουνίου. Ορισμένα κράτη μέλη πρότειναν ένα βήμα προς τα πίσω, προτείνοντας ένα είδος μασκαρεμένου  Κανονισμού του Δουβλίνου, ο οποίος θα κάνει την Ιταλία χώρα υποδοχής και οι άλλες χώρες θα δέχονται μόνον όσους δικαιούνται άσυλο -ενώ όλοι ξέρουμε οτι αυτοι  τελικά ειναι ελάχιστοι μεταξυ των μεταναστών.

Η υποκρισία ξεχειλίζει με την τεράστια απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης

Ο Σαλβίνι είπε ουσιαστικά τους Ευρωπαίους κοιμισμένους   και οτι οι Ιταλοί θα κόψουν τα παρακαλετά και τις ευγένειες

*Αμα δεν ξυπνήσουνε, να ξεχάσουν τα λεφτά μας.  Τέρμα οι ευγενικές παρακλήσεις απο πλευράς μας. (Θα πάψουμε να ειμαστε με το καπελο στο χέρι είναι η αντιστοιχη ιταλική φράση)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here