Ιταλία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών

Ο  επικεφαλής του κόμματος των Δημοκρατικών, Νικόλα Τζινγκαρέτι, παραιτήθηκε ξαφνιάζοντας μεγάλο μέρος της ηγεσίας και των υποστηρικτών του.

«Ντρέπομαι για το ότι στο κόμμα μου, τις τελευταίες είκοσι ημέρες γίνεται αναφορά μόνον σε καρέκλες και σε νέα, ανοιχτή εκλογή ηγεσίας, ενώ στην χώρα μας ξεσπά τρίτο κύμα κορονοϊού, υπάρχει το πρόβλημα της ανεργίας, των επενδύσεων και η ανάγκη να οικοδομήσουμε μια ελπίδα, ιδίως για τις νέες γενιές», ανακοίνωσε μέσω Facebook.

«Από την στιγμή που ο στόχος είμαι εγώ, για το καλό του κόμματος και της χώρας δεν μπορώ παρά να κάνω μια ακόμη κίνηση για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση. Τώρα όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Η κίνηση αυτή συνδέεται με σειρά θεμάτων που ετέθησαν μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι: το Δημοκρατικό Κόμμα δεν υπέδειξε ούτε μια γυναίκα για υπουργική θέση, πολλοί εσωκομματικοί αντίπαλοι κατηγόρησαν τον Τζινγκαρέτι για έλλειψη «ισχυρής ατζέντας».

Πριν δυο ημέρες, προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα: σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες , σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναλάβει την ηγεσία των Πέντε Αστέρων, το ποσοστό των «πεντάστερων» στην πρόθεση ψήφου μπορεί να αγγίξει το 22%, ενώ οι «δημοκρατικοί» δεν πρόκειται να καταφέρουν να ξεπεράσουν το 14%.

Aναμένεται, τώρα, η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν στην επιλογή νέου επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here