Ιταλία: Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και στήριξης του «όχι» σε 50 πόλεις

Κινητοποιήσεις υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής οργανώθηκαν την Παρασκευή σε 50 πόλεις της Ιταλίας, με πρωτοβουλία κινημάτων της αριστεράς, συνδικάτων, των κομμάτων Αριστερά και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και «λίστα Τσίπρα».

Στην Ρώμη αναμένεται να να ξεκινήσει λαμπαδηφορία αλληλεγγύης, στο Παλέρμο της Σικελίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, στην Βερόνα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδήλωση στην πλατεία «Ντεϊ Σινιόρι», ενώ στην Βενετία έχει οργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μπροστά στην έδρα της δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Δημόσιες συζητήσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των ιταλών πολιτών σχετικά με τα αποτελέσματα της πενταετούς λιτότητας που επέβαλε η τρόικα αναμένεται να οργανωθούν επίσης το Σάββατο και την Κυριακή.

Παράλληλα, ο φετινός νικητής του γνωστού και έγκυρου ιταλικού λογοτεχνικού βραβείου Strega, Νικόλα Λατζόια, θέλησε να αφιερώσει την διάκρισή του «στην Ελλάδα που αντιστέκεται στην λιτότητα».

«Θεωρώ τις τοποθετήσεις της κυρίας Μέρκελ βλασφημία. Έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη σε οχυρό, σε ένα βασίλειο της λιτότητας. Λυπάμαι και ντρέπομαι που δεν δείχνουμε την πρέπουσα αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» ανέφερε ο Ιταλός συγγραφέας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here