Ιταλία: Χωρίς μάσκα σε κλειστό χώρο, 1.000 ευρώ πρόστιμο

Τσουχτερό είναι από χτες το πρόστιμο (1.000 ευρώ) στην Καμπανία για όποιον εντοπίζεται χωρίς μάσκα σε κλειστό χώρο. Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και η απειθαρχία των πολιτών της στα μέτρα περιορισμού, ανάγκασε τον Περιφερειάρχη να σκληρύνει τους κανόνες ασφαλείας.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο στα σημερινά του δημοσιεύματα για τα πρώτα πρόστιμα 1.000 ευρώ που έπεσαν την προηγούμενη ημέρα σε ιδιοκτήτες τριών επιχειρήσεων στο Σαλέρνο (νότια της Νάπολης), συμπεριλαμβανομένου ενός μπαρ και ενός κομμωτηρίου, στο οποίο η αστυνομία διαπίστωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν ετηρείτο. Έχουν επισης ληφθεί και άλλα νέα μέτρα, αλλά το πιο αυστηρό είναι των 1.000 ευρώ για όποιον δεν φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο, είτε πρόκειται για δημόσια κτήρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, είτε για δημόσιες συγκοινωνίες (λεωφορείο, τρένα, μετρό).

Σύμφωνα με το διάταγμα, «οι οδηγοί υποχρεούνται να αρνούνται την πρόσβαση σε επιβάτες που δεν φορούν τη μάσκα».

Σε περίπτωση επιβίβασης τους χωρίς μάσκα, πρέπει να τους επιβάλλονται οι κυρώσεις και θα «καλούνται να αποβιβαστούν αμέσως ή το συντομότερο δυνατόν». Σε περίπτωση που αρνηθούν, «το λεωφορείο ή το τρένο θα σταματά » και θα ζητείται η παρέμβαση της αστυνομίας «, τονίζεται στο διάταγμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here