Ιταλία: Αύξηση του κόστους δανεισμού, εν αναμονή της νέας κυβέρνησης

Η κυβερνητική συμφωνία Πέντε αστερών-Λέγκας έχει οδηγήσει σε άνοδο το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να ανοίγει η ψαλίδα και έναντι της άλλης μεγάλης οικονομίας του Νότου, της Ισπανίας. Η διαφορα στην απόδοση (spread) των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας των δύο χωρών έχει διευρυνθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2012, όταν η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη βρισκόταν στο απόγειό της. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς καταγράφει σήμερα αύξηση 4 μονάδων βάσης στο 2,26%- τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ του ισπανικού κινείται 81 μονάδες βάσης χαμηλότερα. To spread του ιταλικού έναντι του γερμανικού δεκαετούς έχει ανοίξει στις 169 μονάδες βάσης, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και επτά μήνες.

Τα βλέμματα όλων παραμένουν στραμμένα στην Ιταλία, καθώς όλοι περιμένουν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα να ανακοινώσουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού, στο οποίο έχουν συμφωνήσει. Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι ένας εκ των ηγετών των δύο κομμάτων, τα οποία υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άτομο «ευρείας αποδοχής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here