Ιταλία: Αντιδράσεις για ρατσιστικές δηλώσεις περί διατήρησης της λευκής φυλής

Eντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του στελέχους της Λέγκα Ατίλιο Φοντάνα, υποψήφιου της Κεντροδεξιάς για την προεδρία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο για τους μετανάστες.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην χώρα μας. Πρέπει να αποφασίσουμε αν το έθνος μας, η λευκή φυλή μας, η κοινωνία μας, πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ή αν πρέπει να σβηστούν. Είναι θέμα επιλογής», είπε.

Μόλις πριν μια εβδομάδα – γράφει η εφημερίδα La Repubblica – όταν η κεντροδεξιά επέλεξε τον Φοντάνα για την περιφέρεια της Λομβαρδίας, τον παρουσίασε ως μετριοπαθή πολιτικό. Aλλά μέσα σε λίγες ημέρες έλαβε θέσεις κάθε άλλο παρά μετριοπαθείς, προκαλώντας ατέλειωτες εντάσεις»

«Να ξανανοίξουν οι οίκοι ανοχής»

«Μετά τη φράση αυτή, αν η κεντροδεξιά παράταξη εκφράζει μετριοπαθείς δυνάμεις, εγώ είμαι ο Μαχάτμα Γκάντι», δήλωσε με νόημα ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Περιμέναμε πολιτική αντιπαράθεση υψηλού επιπέδου, αλλά ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς μιλά για λευκή φυλή και για εισβολές», τόνισε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Αττίλιο Φοντάνα προσπάθησε να ανασκευάσει, λέγοντας ότι «πρόκειται για lapsus linguae, λανθασμένη έκφραση» και πρόσθεσε ότι «εννοούσε πως πρέπει να οργανωθεί διαφορετική υποδοχή, η οποία να σέβεται την ιταλική κοινωνία και ιστορία».

Μέσω Twitter, o γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, στο πλαίσιο των προεκλογικών του δεσμεύσεων πρότεινε «να ξανανοίξουν οι οίκοι ανοχής», με ρύθμιση και φορολόγηση της πορνείας, όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here