Εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Ροτζάβα με πορεία προς Κομπανί, καταγγέλλουν οι Κούρδοι-Το YPG αντισταθηκε

Πληροφορίες από την Ροτζάβα, την περιοχή των Κούρδων στη Β. Συρία, αναφέρουν ότι μια τουρκική μηχανοκίνητη ταξιαρχία, πυροβολικό και δύο τάγματα πεζικού πέρασαν τα σύνορα  με κατεύθυνση το χωριό Bobanê και την μαρτυρική πόλη του Κομπάνι, όπου η κουρδική πολιτοφυλακή YPG έδιωξε τον ISIS και σταμάτησε την προέλαση των τρομοκρατών φασιστών ισλαμιστών στην περιοχή, με τους Τούρκους απλά να παρατηρούν.

 

Ήδη, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο, έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις του κουρδικού YPG να αμύνονται, να απαντούν και να σταματούν τη τουρκική προέλαση.

Η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα σύνθετη καθώς περιοχή βρίσκονται και αμερικανικές μονάδες που συνεργάζονται με τους Κούρδους της Συρίας ενώ έχει φυλάκια και ο συριακός Στρατός που συνεπικουρείται από μονάδες ρωσικών ειδικών δυνάμεων.»

Μόλις χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε εκφράσει για άλλη μια φορά τι αντιρρήσεις της Τουρκίας στον εξοπλισμό των Κούρδων του YPG με πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία, είχε ήδη εισβάλει πέρσι τον Αύγουστο στη Συρία, με την περιβόητη επιχείριση «ασπίδα του Ευφράτη¨, με σκοπό να σταματήσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων δυτικά του Ευφράτη, καθώς η Τουρκία φοβάται και δεν θέλει να σχηματισθεί, κάτω από τα νότια σύνορά της μια συμπαγής κουρδική οντότητα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here