Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία: Μπαράζ παραιτήσεων μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες Μπεκατώρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Κυριακής και τα δεκατρία μέλη της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το MEGA, κατηγορούν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας ότι η απαράδεκτη ανακοίνωση – αντίδραση στις συγκλονιστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου εκδόθηκε χωρίς να προηγηθεί σύγκλιση του ΔΣ.

Στο μεταξύ, την παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ζητούν οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Οι δύο ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία 470 με ανάρτησή τους ζητούν την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΙΟ: «Απαιτούμε την παραίτηση και την απομάκρυνση όλου του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας»

 

Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας – Το Ίδρυμα Νιάρχος κόβει τη χορηγία

Στο μεταξύ, μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ακόμη ένα μέλος του ΔΣ, ο Γιώργος Χριστόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του διότι «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν». Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

Η Ομοσπονδία, στην πρώτη ανακοίνωσή της, χαρακτήριζε «δυσάρεστο περιστατικό» την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, και την παρότρυνε να γίνει πιο συγκεκριμένη. Σημειώνεται ότι για κάθε αποστολή εθνικής ομάδας στο εξωτερικό υπεύθυνη είναι η οικεία Ομοσπονδία.

Το ΔΣ επιλέγει το μέλος του που θα συνοδέψει ως αρχηγός αποστολής την ομάδα, οπότε οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας γνώριζαν πολύ καλά ποιος είχε συνοδέψει τη Σοφία Μπεκατώρου και τους υπόλοιπους αθλητές στο ταξίδι όπου συνέβη η σεξουαλική κακοποίηση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Νίκος Κωνσταντόπουλος συνήγοροι της Σοφίας Μπεκατώρου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, στους συνηγόρους της Σοφίας Μπεκατώρου, εν όψει των νομικών διαδικασιών που κινούνται μετά την εισαγγελική έρευνα που πυροδότησαν οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη.

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Νίκος Κωνσταντόπουλος συνήγοροι της Σοφίας Μπεκατώρου - Media

Σημειώνεται ότι το Σάββατο έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα. μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου κατά παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατονόμασε ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Η Σακελλαροπούλου θα δεχθεί την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου

Τη Δευτέρα, στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here