Ισραήλ: Πραγματικά πυρά εναντίον όσων πετούν πέτρες

Tην χρήση πραγματικών πυρών εναντίον όσων πετούν πέτρες αποφάσισε την Πέμπτη το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ισραηλινή κυβέρνηση «αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σε στενή σύνθεση για να εγκρίνει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων καταστολής και ποινών εναντίον όσων πετούν πέτρες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, περιλαμβανομένων 13 ατόμων —τα εννιά ανήλικα— που συνελήφθησαν τη νύχτα.

«Αποφασίσαμε να επιβάλλουμε πιο αυστηρές ποινές σε βάρος των ενηλίκων που πετούν πέτρες, με την επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών κατ’ ελάχιστον, καθώς και την έγκριση μεγαλύτερων προστίμων στους ανηλίκους και στους γονείς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι ποινές αυτές θα ισχύουν «για όλους τους ισραηλινούς πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που προφανώς αναφέρεται στους Παλαιστίνιους οι οποίοι ζουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ και δεν έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «κήρυξε τον πόλεμο» την περασμένη εβδομάδα εναντίον όσων πετούν πέτρες μετά τα πολυήμερα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, ένας νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος είχε τραυματιστεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών την προηγούμενη Παρασκευή υπέκυψε, χθες Πέμπτη, στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Νάμπλους, στην Δυτική Οχθη, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλη της οικογένειάς του.

Ο Αχμαντ Χατάμπτεχ, 25 ετών, είχε τραυματιστεί μαζί με άλλους 51 Παλαιστίνιους (οι επτά από πραγματικά πυρά) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μπέιτ Φουρίκ, ανατολικά της Νάμπλους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here