Ισραήλ: Κανένας νέος θάνατος από Covid για πρώτη φορά σε 10 μήνες

Τα νέα από το Ισραήλ, όπου η διαδικασία εμβολιασμού έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, είναι όλο και πιο ενθαρρυντικά.

Την Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά σε δέκα μήνες που δεν ανακοινώθηκε νέος θάνατος από Covid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν χθες, Παρασκευή, ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος σε 6.346, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Η τελευταία φορά που δεν είχε καταγραφεί θάνατος από κορονοϊό στη χώρα ήταν στις 29 Ιουνίου, όταν γενικά τα ποσοστά θανάτου είχαν μειωθεί ουσιαστικά μετά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Την Πέμπτη εντοπίστηκαν 129 νέα κρούσματα σε σύνολο περίπου 35.000 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να βρίσκεται στο 0,4%. Σύμφωνα με τη Haaretz, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έπεσε σε 1.897, με 160 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων οι 97 με αναπνευστήρα.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 837.870 επιβεβαιωμένα κρούσματα απ’ την αρχή της πανδημίας.

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση του Ισραήλ άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα, καθώς προχώρησαν ευρέως οι εμβολιασμοί. Την Πέμπτη η χώρα έφτασε τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας πάνω από το 53% του πληθυσμού των περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το σύστημα υγείας και τους Ισραηλινούς πολίτες. Μαζί εξαλείφουμε τον κορονοϊό», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελστάιν στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Eyal Leshem, διευθυντής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ, το Ιατρικό Κέντρο Sheba, δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να πλησιάζει την ανοσία αγέλης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here