Ισραήλ: «Χτυπήσαμε το σπίτι ηγέτη της Χαμάς»-Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στη Γάζα

Το σπίτι του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar, υποστηρίζει ότι έπληξε το Ισραήλ. Ο στρατός «επιτέθηκε στην οικία του Γιαχία Σίνουαρ και του αδελφού του, ενός τρομοκράτη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στο Twitter, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο.

Ο Μοχάμεντ Σίνουαρ θεωρείται επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Χαμάς ενώ το ισραήλ υποστηρίζει ότι οι κατοικίες του χρησιμοποιούνται ως «στρατιωτική υποδομή» για τη Χαμάς.

Ξεπέρασαν τους 180 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, τουλάχιστον 50 παιδιά νεκρά

Ο αριθμός των παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησε το «σφυροκόπημα» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ξεπερνά τα 180 άτομα. 52 από τους νεκρούς είναι παιδιά, σύμφωνα με το Al Jazeera. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότεροι από 1000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, ενώ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιους.

Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ήτοι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Στο Ισραήλ, από ρουκέτες της Χαμάς έχουν σκοτωθεί 10 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Καταδικάζουμε την επιθετικότητα του Ισραήλ

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδίκασε «με την σθεναρότερο τρόπο τη βίαιη επιθετικότητα του Ισραήλ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΟΙΣ την Κυριακή.

Η ανακοίνωση, την οποία μετέδωσαν σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ, καλεί στον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων, επισημαίνοντας πως συνιστούν «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την κλιμάκωση της βίας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here