Ισραήλ: Έρευνα για τον ξυλοδαρμό Παλαιστινίου από στρατιώτες (βίντεο)

Έρευνα με αφορμή την μετάδοση ενός βίντεο στο οποίο εικονίζονται επτά στρατιώτες να ξυλοκοπούν έναν Παλαιστίνιο που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος στον καταυλισμό προσφύγων του Τζαλαζούν της Δυτικής Όχθης, ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο και το ΑΜΠΕ, ότι «οι στρατιώτες που εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της διοίκησης του συντάγματός τους σήμερα για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους».

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τζαλαζούν, δείχνει έναν Παλαιστίνιο να πιάνεται στα χέρια με δύο Ισραηλινούς στρατιώτες προτού περικυκλωθεί από επτά στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων τον χτυπάει με την λαβή του όπλου του στο κεφάλι και τον ρίχνει κάτω.

Ένας από τους στρατιώτες τον χτυπάει στην συνέχεια αρκετές φορές με το γόνατο στο πρόσωπο ενώ ο Παλαιστίνιος βρίσκεται στο έδαφος. Οι στρατιώτες απομακρύνουν στην συνέχεια τον Παλαιστίνιο.

Σύμφωνα με τον στρατό, το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο περιθώριο μιας «βίαιης διαδήλωσης πολλών δεκάδων» Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά από μια από αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here