Ισπανία: Πρώτοι οι Σοσιαλιστές, τρίτο κόμμα και ενισχυμένο το ακροδεξιό Vox-Προς νέο πολιτικό αδιέξοδο

Σημαντική ενίσχυση του ακροδεξιού Vox, καταποντισμό των Ciudadanos και προβάδισμα του σοσιαλιστικού PSOE που όμως δεν του αρκεί για να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση έβγαλαν οι κάλπες στην Ισπανία, οδηγώντας τη χώρα σε νέο πολιτικό αδιέξοδο.

Με καταμετρημένο σχεδόν το 99% των ψήφων, το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται να συγκεντρώνει 120 έδρες από 123 που είχε στις εκλογές του Απριλίου, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα έρχεται στη δεύτερη θέση με 87 έδρες και ενισχυμένο συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές που είχε κερδίσει 66 έδρες.

Στην τρίτη θέση και έχοντας διπλασιάσει τις δυνάμεις του αναδεικνύεται το ακροδεξιό Vox, που συγκεντρώνει 52 έδρες από 24 που είχε τον Απρίλιο.

Απώλειες καταγράφουν και οι Podemos συγκεντρώνοντας 35 έδρες ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν 42, ενώ ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι οι Ciudadanos με μόλις 10 έδρες από 57.

Οι εκλογές αυτές ήταν οι δεύτερες σε ένα χρόνο στην Ισπανία και κλήθηκαν να ψηφίσουν περίπου 37 εκατ. πολίτες για τους 350 νέους αντιπροσώπους τους στη Βουλή και τους 208 στη Γερουσία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here