Ισόβια στη νεοναζί Μπεάτε Τσέπε για τον φόνο ενός Έλληνα και 8 Τούρκων μεταναστών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας την 38χρονη Μπεάτε Τσέπε, μοναδική επιζήσασα μιας νεοναζιστικής ομάδας που διέπραξε δέκα φόνους με κυρίως ρατσιστικό κίνητρο, αφού την έκρινε ένοχη για δέκα ανθρωποκτονίες.

Το δικαστήριο του Μονάχου έκρινε την 43χρονη Τσέπε ένοχη για συμμετοχή στην οργάνωση Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), τα μέλη της οποίας σκότωσαν οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 ως το 2007.

Η Τσέπε έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε στους φόνους μαζί με δύο άνδρες, τον 33χρονο Ούβε Μπένχαρντ και τον 35χρονο Ούβε Μούντλος. Οι δύο άνδρες αυτοκτόνησαν το 2011 όταν η αστυνομία εντόπισε τυχαία την οργάνωση. Ωστόσο έχει δηλώσει, μέσω του δικηγόρου της, ότι νιώθει ηθικά υπεύθυνη επειδή δεν τους σταμάτησε (ότι δηλαδή «κάτι» είχε καταλάβει για τη δράση τους). Παρ΄όλα όσα υποστηρίζει, υπήρξαν μαρτυρίες ότι ήταν παρούσα στα σημεία δυο δολοφονιών και οι συγγενείς των θυμάτων πιστεύουν ότι δεν υπήρξε μόνον τριμελής πυρήνας αλλά πολλοί περισσότεροι που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Δεν έχουμε δυστυχώς στοιχεία για το ποιος ήταν ο ‘Ελληνας που σκότωσαν.

Αρχικά οι φόνοι είχαν θεωρηθεί ανεξάρτητοι μεταξύ τους και μάλιστα η Αστυνομία -όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων- μιλούσε τότε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου -ναρκωτικά και όπλα. Εντούτοις αποδείχθηκε ότι τα θύματα ήταν «ένοχα» μόνον επειδή ήταν μετανάστες….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here