Ισόβια σε Σμπώκο, κάθειρξη σε Κάντα, Λεονταρίτη για τις μίζες με τα «Ερμής». Την γλίτωσε o Aκης λόγω… παραγραφής

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας  Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ακόμη, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα, και 20 ετών στον Νίκο Λεονταρίτη, στέλεχος της Διεύθυνσης εξοπλισμών. Στους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

 Και οι τρείς είχαν κριθεί ένοχοι  για άμεση συνέργεια σε απιστία με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Ο Αντώνης Κάντας κατηγορούνταν επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων. 

Οι τρεις διώκονται για άμεση συνέργεια, καθώς οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση αυτή, έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here