Ισότιμη δια νόμου η ελληνική νοηματική γλώσσα

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Ιστορική ημέρα – ημέρα ορόσημο για την κοινότητα των κωφών-βαρήκοων της Ελλάδας χαρακτηρίζει την 7η Σεπτεμβρίου 2017 η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) με ανακοίνωσή της, μιας και στο ψηφισθέν σχετικά με τα “εργασιακά και συνταξιοδοτικά” των ατόμων με αναπηρία νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη – άρθρο 65, παράγραφος 2 – που αναγνωρίζει την ελληνική νοηματική γλώσσα ως ισότιμη με την ελληνική.

Επί λέξει: «Η ελληνική νοηματική γλώσσα αναγνωρίζεται ως ισότιμη με την ελληνική γλώσσα. Το κράτος λαμβάνει μέτρα για την προώθησή της, καθώς και για την κάλυψη όλων των αναγκών επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων πολιτών».

“Πρόκειται για το επιστέγασμα χρόνιων και επίμονων αγώνων που δίναμε, με την ενεργή πάντα συμπαράσταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όχι μόνο στα γραφεία της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και στους δρόμους”, επισημαίνει η ΟΜΚΕ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας με νόημα ότι “τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος διεκδικήσεων, ώστε ο και επίσημα πια νόμος του κράτους να μην καταντήσει κενό γράμμα, αλλά να λάβει σάρκα και οστά.”

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here