Ίσως πάει και για Όσκαρ η Ευνοουμένη του Λάνθιμου

Η «Ευνοουμένη» (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου ίσως πάει και για Όσκαρ σύμφωνα με το Hollywood Reporter αλλά και πολλές άλλες κριτικές, πλην οι αμερικανικές είναι εκεινες που ανοιγουν το δρομο για μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Το ιστορικό δράμα με κάποια κωμικά στοιχεία έχει πολύ καλές ερμηνειες από τις Olivia Colman, Emma Stone και Rachel Weisz και αναδύθηκε σε φαβορί στο φεστιβάλ της Βενετίας. Κάποιοι κριτικοί μάλιστα θεωρουν ότι πρέπει να πάει για Όσκαρ. Η ταινια θα βγει στους κινηματογράφους από την  Fox Searchlight στις 23 Νοεμβρίου.

Οι περισσοτεροι (όπως γράφει το Hollywood Reporter) έχουν κατατάξει τον Λάνθιμο στους ας πουμε εκκεντρικούς και σουρεαλιστές δημιουργούς (weird) με δεδομένο τον Κυνοδοντα και τον Αστακο και τον Θάνατο  του Ιερού Ελαφιού

Η «Ευνοουμένη»  μας ταξιδεύει στην Αγγλία του 18ου αιώνα με μια κυρία συνοδό και μια πρώην αριστοκράτισσα που ο πατέρας της έχασε στο τζόγο την περιουσία τους και την άφησε πάμφτωχη. Οι δυο γυναίκες διαγκωνίζονται για την εύνοια της κυκλοθυμικής βασίλισσας Άννας.

Οι κριτικοί θεωρουν ότι σκηνοθετικά η ταινια είναι διασταύρωση Στάνλεϊ Κιούμπρικ και Κεν Ρασελ και με μια δόση από το «Ολα για την Εύα» του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς

Η ταινια θεωρείται επίσης ότι έχει  εξαιρετικά κοστούμια και σκηνικά

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here