Ισλαμικές ασυναρτησίες περιείχαν οι φάκελοι με τη σκόνη κόλλας

Αγνωστος παραμένει ο φαρσέρ ή ο ασυνάρτητος που έστειλε τους φακέλους στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα αναστατώνοντας όλα τα πανεπιστημια της χώρας.

Οπως έγινε γνωστό καποιοι  φάκελοι πιθανόν  περιείχαν σκόνη που χρησιμοποιείται σε συγκολλήσεις (ερεθιστικη για τους βλεννογόνους αλλά οχι επικίνδυνη) και άλλοι φάκελοι περιείχαν μόνον κακοτυπωμένα έντυπα ισλαμικού περιεχομένου. Η σκόνη μάλιστα δεν ειναι καν βέβαιο ότι μπήκε σκόπιμα στους φακελους

Ενα απο αυτά έγραφε «Ο ισλαμισμός θα νικήσει αλλά χωρίς τους ισλαμιστές»

Κάποιοι φάκελοι ειχαν μάλιστα φτάσει και ανοιχτεί πριν απο εβδομάδες, χωρις κανεις να ενημερώσει, επειδή το θεώρησαν οι περισσότεροι ανάξιο λόγου, καθώς δεν ειχαν σκόνη ή πάντως δεν την αντελήφθησαν και ουτε είχαν ενοχλήσεις απο αυτήν.

«Είχα πάρει έναν τέτοιο φάκελο πριν από την Πρωτοχρονιά στο πανεπιστήµιο, και µάλιστα τον άνοιξα στο σπίτι µου. Είχε µέσα ένα λεπτό “διχτάκι”, το οποίο διαλύθηκε µόλις το ακούµπησα. Μαζί είχε και κάποια κακοτυπωµένα έντυπα µε µουσουλµανικό περιεχόµενο, γραµµένα στην αγγλική γλώσσα» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ∆ιοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστηµίου ∆υτικής Αττικής, Κώστας Μουτζούρης, συµπληρώνοντας ότι το περιεχόµενο δεν του προκάλεσε περιέργεια ή φόβο και έτσι πέταξε τον φάκελο στα σκουπίδια. Χθες όµως, όταν έµαθε ότι αυτό έγινε και σε άλλους συναδέλφους του, ενηµέρωσε τις Αρχές.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τον τελευταίο µήνα στάλθηκαν δύο φορές παρόµοιοι φάκελοι στο γραφείο του πρύτανη κ. Τζιώνα, οι οποίοι ανοίχτηκαν και πετάχτηκαν

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκε «πιθανή σκόπιµη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιοµηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιµοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και µελανιών εκτύπωσης».

Οι φάκελοι αυτοί, όµως, προκάλεσαν γενική αναστάτωση στην πανεπιστηµιακή κοινότητα, οδήγησαν πολλούς υπαλλήλους των ιδρυµάτων σε νοσοκοµεία για προληπτικές εξετάσεις αλλά και στην κινητοποίηση της Αντιτροµοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, που έσπευσαν να τους παραλάβουν από τα πανεπιστήµια.

Το πρώτο «κρούσµα» εµφανίστηκε στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου στη Λέσβο και µετά ακολούθησαν άλλα 11 πανεπιστήµια και ΤΕΙ.

Τώρα η πρύτανις της Μυτιληνης λέει ότι ποτέ δεν μίλησε για σκονη αλλά ότι ειδοποίησαν οι εργαζόμενοι τις αρχές επειδή σκέφτηκαν ότι μπορει τα έντυπα να ήταν εμποτισμένα με κατι επειδή ο φάκελος περιείχε ισλαμική προπαγάνδα και αισθάνθηκαν διάφορα συμπτώματα. Τώρα βέβαια εκ των υστέρων αναρωτιέται εύλογα κανείς αν τα συμπτώματα ήταν αληθινά ή αν «ήταν η ιδέα τους» απο φόβο.

Είπαν ότι αισθάνθηκαν  συµπτώµατα δύσπνοιας και καψίµατος στον λαιµό και στη µύτη, όμως όλες οι βιοχημικές εξετάσεις που έκαναν ήταν αρνητικές. Εως ότου πάντως το Χημείο διαπιστώσει ότι το μόνο που βρέθηκε στο φάκελο ήταν ίχνη απο κολλα, οι εργαζόμενοι παρέμειναν σε καραντινα και εν συνεχεία, αφού η «ουσία» δεν ηταν κάποιο τρομερό χημικό όπλο, πήραν εξιτήριο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here