Η ISIS πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Κάιρο με στόχο κτίριο της κρατικής ασφάλειας. Τουλάχιστον 29 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 9 αστυνομικοί, στρατιώτες και κάτοικοι.

Το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει μέσω Twitter ότι «στρατιώτες του κατάφεραν να στοχεύσουν, με τη βοήθεια παγιδευμένου αυτοκινήτου, το κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών στην καρδιά του Καΐρου». Η επίθεση είχε στόχο να πάρει «εκδίκηση για τους μάρτυρες αδελφούς».

Η επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια συνοικία Σούμπρα της πρωτεύουσας εναντίον κτιρίου της κρατικής ασφαλείας, υπηρεσία που υπάγεται στην αστυνομία, και κοντά σε δικαστήριο.

Το αιγυπτιακό σκέλος του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις με βόμβες και κομάντος εναντίον στρατιωτών και αστυνομικών από τότε που ο στρατός απέπεμψε και συνέλαβε(3 Ιουλίου του 2013) τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και καταστέλλει  βίαια οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας των υποστηρικτών του.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των επιθέσεων της ένοπλης οργάνωσης Επαρχία Σινά, γνωστή προηγουμένως με την ονομασία Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις πριν τα μέλη της δηλώσουν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος το φθινόπωρο του 2014.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here