Πως είναι πραγματικά να πολεμάς για τον ISIS; Μια αληθινή μάχη όπως την κατέγραψε η κάμερα ενός μαχητή(Βίντεο)

Ο ISIS μπορεί να εμφανίζεται επικοινωνιακά με πρόσωπα αποφασισμένα και μαχητές έτοιμους για όλα, όμως η πραγματικότητα είναι τελικά διαφορετική. Μια κάμερα που είχε τοποθετήσει μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στο κράνος του, κατά την διάρκεια μάχης με τους Κούρδους του Πεσμεργκά, 30 χλμ έξω από τη Μοσούλη, αποδεικνύει το χάος και τον πανικό που διακατέχει τα μέλη του ISIS σε συνθήκες πραγματικού πολέμου. 

μαχη isis 2

Ο μαχητής ονομάζεται Abu Hajer. Σκοτώθηκε στη μάχη αλλά το υλικό που κατέγραψε η κάμερα που είχε τοποθετήσει στο κράνος του κατασχέθηκε από τους Κούρδους του Πεσμεργκά.

Στην αρχή δείχνει ένα βομβιστή αυτοκτονίας, να φεύγει με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του για αποστολή. Στη συνέχεια καταγράφει τη μάχη και τα πυρά που δέχθηκε σ΄ένα θωρακισμένο όχημα που κατευθύνεται δια μέσου μιάς άγονης, ερημικής πεδιάδας κατά κουρδικών θέσεων. Τα χέρια του τρέμουν και τ όπλα του φεύγει από τα χέρια, με αποτέλεσμα να πυροβολεί μέσα στο όχημα.

«Σταμάτα να πυροβολείς» του φωνάζει ο Abu Radhwan ενώ η κάμερα στο κράνος του κινείται πάω κάτω δείχνοντας την αγωνία των προσώπων και των κινήσεων μέσα στο όχημα.

Ενας δεύτερος μαχητής ο Abu Abdullah, ακούγεται να φωνάζει επίσης: “Abu Hajer!  Σου είπαν να σημαδεύεις ψηλότερα, τι έχεις πάθει.

Το χάος και η σύγχυση είναι πλέον συνήθη χαρακτηριστικά στις τάξεις των μαχητών του ISIS καθώς πολλοί είναι νεοσύλλεκτοι από την Ευρώπη, με περιορισμένη στρατιωτική εκπαίδευση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here