Ήσυχος σε Βίτσα: «Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον απελθόντα Κώστα Ήσυχο στο νέο αναπληρωτή Δημήτρη Βίτσα. Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών για το χαρτοφυλάκιο Ευρωπαϊκών θεμάτων από τον Νίκο Χουντή στη Σία Αναγνωστόπουλου. Οι τελετές για τα υπόλοιπα υπουργεία αναμένεται να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.

Στην ομιλία του ο κ. Ήσυχος, που συγκαταλέγεται μεταξύ των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανιδιοτέλεια τους, τη βαθιά προσήλωση στο καθήκον και την αυταπάρνηση τους.

«Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα και εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους τη βλέπεις στα μάτια τους. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από καρδιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς το νέο αναπληρωτή υπουργό όσο και προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ύψιστη τιμή να έχει αυτή «την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρνήθηκε να αναφέρει στους λόγους για τους οποίους υπέβαλλε την παραίτηση του.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την εργασία και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Επισήμανε δε ότι οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν όχι μόνο δύναμη αποτροπής αλλά και δύναμη με μεγάλη κοινωνική προσφορά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here