Ισες αποστάσεις από Κοτζιά για τους νεκρούς στη Γάζα

Τον αποτροπιασμό της για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση, κρατώντας όμως επί της ουσίας  ίσες αποστάσεις αφού έμμεσα κατηγορεί και την Χαμάς ότι δεν διασφαλίζει τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.  Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας.

Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Για τις ίσες αποστάσεις φταίει η προ εβδομάδας τριμερής (Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα) για ενεργειακή συνεργασία αλλά και η αλλαγή στις παραδοσιακές συμμαχίες της περιοχής λόγω Τουρκίας
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here