Ισχυρότατη καταιγίδα ξέσπασε στην Αττική

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στη 01.30 μ.μ. σήμερα (Κυριακή) με  έντονους δυτικούς  κυρίως ανέμους «κατά ριπάς» στο νομό Αττικής. Ο αντιπεριφεριάρχης Αττικής Γιώργος Καράμερος συνιστά την αποφυγή των περιττών μετακινήσεων.

Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Πολλοί δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν κάτι χρήσιμο από τα αποκαΐδια απο τα σπίτια τους, όσοι δε απο αυτούς είχαν στα καμένα την κύρια κατοικία τους, έχουν μείνει χωρίς σπίτι και χωρίς αυτοκινητο.

Επειδή η καταιγίδα ήταν αναμενόμενη για σημερα  το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, ίσως πολλοι ειχαν ήδη αναζητήσει και βρει προσωρινο καταφύγιο μέχρι να περάσει η μπόρα.

Δεν έχουμε ακόμα αναφορές για πλημμύρες,  αλλά υπάρχει διάχυτη μια έγνοια για το Μαρουσι, το  Χαλάνδρι (που είχαν πλημμυρίσει προχτές και είχαν και διακοπή δην ηλεκτροδότηση), για το  κέντρο Αθήνας, αλλά και  για Μέγαρα, Ίλιον

Στη συγκεκριμένη καταιγίδα η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά ως καταιγίδα  «πιάνει μεγάλη εκταση από τα βόρεια των Αθηνών μέχρι και τα Μέγαρα, Ασπρόπυργο, ενώ δεν γνωρίζουμε αν έχει πλήξει και τα παράλια της ανατολικής Αττικής.  Δυστυχως δεν έχουμε εικόνα ουτε για Κινέτα (όπου επίσης πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους στην πρόσφατη πυρκαγιά) ούτε για την πολύπαθη Μάντρα.

Γνωρίζουμε ότι σε διάσπαρτα σημεία έχουν ήδη πλημμυρίσει δρόμοι και υπογεια, ακομα και μπαλκόνια σπιτιών με τα νερά να μπαίνουν μέσα στα σπίτια

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος συνέστησε στους πολίτες να δείξουν μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις

«Μεγαλη προσοχή στα βόρεια προάστια. Νέα υβριδικη καταιγίδα σε εξέλιξη. Αποφευγουμε τις περιττές μετακινήσεις. Δεν ρισκάρουμεκατα την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικινδυνα σημεία» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here