Εισαγγελική έρευνα για τα e-mail «Μπορούμε να πουλήσουμε το νεφρό σας»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσε η αποστολή e-mail που προέτρεπε σε εμπορία οργάνων  κατοικους της περιοχής (ίσως και άλλων)

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Μαγνησίας έλαβαν e-mail που ανέφερε τα εξής

«Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Aν αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω capital controls και οικονομικών προβλημάτων, και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας, ακόμη και σήμερα, και θα σας προσφέρουμε καλή προσφορά για το νεφρό σας. Ο γιατρός Ντ…. είναι Νεφρολόγος. Ειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε ενδιαφερόμενοι να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Δινοταν και ένα κινητό whatsup αλλά ανώνυμο

Η εισαγγελία διέταξε προανακριτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ένα τέτοιο κύκλωμα και ποιοι κρύβονται πίσω από τα μηνύματα αυτά.

Πάντως αν και πολλοί στη Συρία ή στο Ιράν δίνουν νεφρό για ελάχιστα χρήματα, στην Ευρώπη οι τιμές  (παράνομα βέβαια) ειναι γύρω στα 140.000 ευρώ

«Είναι αδίστακτοι. Θέλουν να πλουτίσουν με τη δυστυχία απελπισμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση. Να μην πιστεύουν όσους κάνουν εμπόριο ελπίδας με το πρόβλημά τους», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών «Άγιοι Ανάργυροι», Βασίλης Γιαννάκος, σε συνέντευξή του προς το έντυπο «Ταχυδρόμος» του Βολου που αποκάλυψε και το θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here