ΗRW: Βίντεο-σοκ για την άγρια καταστολή στη Βενεζουέλα

 

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο περίπου 2,30 λεπτών στο οποίο καταγράφονται όλες οι σκηνές αγριότητας και καταστολής κατά των διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για ένα βίντεο που εάν αποτυπώνει την πραγματικότητα, δεν περιποιεί τιμή στην κυβέρνηση Μαδούρο και όσους τον στηρίζουν ακόμη.

Από τον Απρίλιο ως σήμερα, περίπου 100 άτομα έχασαν τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τι δυνάμεις καταστολής ενώ πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί και παραπεμφθεί σε δίκη, σύμφωνα με μιά μη κερσοσκοπική οργάνωση.

Η hRW καταγγέλλει επίσης ότι δυνάμεις ασφαλείας και μέλη των οργανώσεων πολιτών με το όνομα Collectivos, εισβάλουν σε σπίτια υπόπτων παραβιάζοντας ατομικά δικαιώματα.

Εάν οι σκηνές είναι αληθείς, τότε αποτυπώνουν,  το πιο σκληρό πρόσωπο της κρατικής καταστολής. Δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής διαδηλωτές με δακρυγόνα, αστυνομικά θωρακισμένα αυτοκίνητα παρασέρνουν συγκεντρωμένους, ενώ εκατοντάδες είαι οι συλλήψεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here