Ήρθε σιγά-σιγά στα ίσα του το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Επανέρχεται σταδιακά μετά την κλίση 7 μοιρών που είχε πάρει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» -κλήση που έγινε εντονότερη σήμερα το μεσημέρι με αποτέλεσμα να διαταχθεί άμεση εκκένωση το πλοίου από πυροσβέστες και ηλεκτρολόγους.

Η  κλίση οφειλόταν στα πολλά νερά της Πυροσβεστικής  που κατέκλυσαν το καράβι αλά και στην εκφόρτωση  φορτηγών οχημάτων που μοιραία κάποια στιγμη  αφαιρεσαν περισσότερο  βάρος  απο τη μία πλευρά και χάλασε η εν ασταθεία ισορροπία.

Η κατάσταση στο πλοίο είναι εξαιρετικά βελτιωμένη από τις μικρές εστίες φωτιάς που υπήρχαν από το πρωί στο γκαράζ του, ενώ έχει περιοριστεί αισθητά και ο καπνός.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στις 29 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο έξι φορτηγά, πέντε επικαθήμενα, δύο ΙΧ, δύο λεωφορεία και δύο δίκυκλα και στις 30 Αυγούστου  δέκα επικαθήμενα, δέκα ΙΧ, ένα λεωφορείο και δώδεκα δίκυκλα. Σήμερα δεν γνωρίζουμε ποσα είχαν ξεφορτωθεί πριν την εντολή εκκένωσης.  Πάντως η κατάσταση πλέον είναι σχεδόν απολυτα ελεγχόμενη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here