Ιρλανδία: Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία λόγω κορονοϊού

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιρλανδία σκαρφάλωσε στο 28,2% στα τέλη Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που λαμβάνουν έκτακτα επιδόματα ανεργίας λόγω του κοροναϊού, ένα ποσοστό που είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η Ιρλανδία επέβαλε μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων στα τέλη Μαρτίου ενώ ανέστειλε τη λειτουργία όλων των μη απαραίτητων επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού και σχεδιάζει να αρχίζει τη σταδιακή άρση των μέτρων στις 18 Μαΐου.

Το νέο ποσοστό της ανεργίας (COVID-19 Adjusted Unemployment), προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού, αυξήθηκε απότομα από το 15,5% τον Μάρτιο αφού ο αριθμός των ανθρώπων που αιτήθηκαν την καταβολή του αυξημένου έκτακτου επιδόματος υπερδιπλασιάστηκε σε 602.107, επιπλέον του εποχικά προσαρμοσμένου αριθμού των 216.900 ανθρώπων που λαμβάνουν τακτικά επιδόματα ανεργίας.

Το υψηλότερο προηγούμενο ποσοστό ανεργίας που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να δημοσιεύονται οι χρονοσειρές πριν από 37 χρόνια ήταν 17,3% το 1985. Το ποσοστό ανήλθε στο υψηλό, για την περίοδο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, επίπεδο του 16% το 2012.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here