Ιρλανδία: Με μεγάλη πλειοψηφία » ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων

Η Ιρλανδία , μια χώρα βαθιά καθολική,  γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εγκρίνει με λαική ψήφο τους γάμους μεταξύ των  ομόφυλων ζευγαριών αφού ενέκριναν  με μεγάλη πλειοψηφία  στο δημοψήφισμα που έγινε την Παρασκευή τους γάμους  ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια.   Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και υποστηρικτές του «ναι» συνέρρευσαν στο κέντρο του Δουβλίνου,  για να γιορτάσουν το ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Κρατώντας  σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξο -σύμβολο της διαφορετικότητας- περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κάστρο του Δουβλίνου για να παρακολουθήσουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα: Το «ναι» κέρδισε με 62% των ψήφων, έναντι 37% που συγκέντρωσε το «όχι».

Η Τζιν Γουέμπστερ που αποκάλυψε πριν από οκτώ χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλη, είπε: «Έπρεπε να ξυπνήσω το πρωί για να δω ότι χιλιάδες άνθρωποι ενέκριναν τα δικαιώματά μου, όταν ούτε κάποιοι άνθρωποι στην οικογένειά μου δεν το έκαναν αυτό».

Δήλωσε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί «ιστορική καμπή» στην πολιτική της Ιρλανδίας, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

«Σήμερα ξυπνάμε σε μία νέα Ιρλανδία. Την πραγματική ιρλανδική δημοκρατία που ονειρευόμουν σε όλη μου τη ζωή» πρόσθεσε η ίδια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here