Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στου Γουδή απαίτησαν #free_Irianna-Οχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων

ΦΩΤΟ-VIDEO: Left.gr

Πάνω από 20.000 κόσμου, πλημμύρισε χθες βράδυ το Πάρκο Γουδή στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στην Ηριάννα και απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή της. Τραγουδώντας μαζί με σπουδαίους καλλιτέχνες διαμήνυσαν ότι ο φόβος και ο παραλογισμός της ποινικοποίησης των κοινωνικών σχέσεων, δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Στη συναυλία συμμετείχαν: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Manu Chao, Γιάννης Χαρούλης, Νατάσσα Μποφίλιου, VIC (Villagers of Ioannina City),  Φοίβος Δεληβοριάς, Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρης Μυστακίδης, Σπύρος Γραμμένος, Social Waste, Γιάννης Χαρούλης.

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας και το πλεονάζον ποσό θα διατεθεί για τις ανάγκες κρατουμένων και προσφύγων. (Αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι είχαν «εξαφανίσει» από πολύ νωρίς -γύρω στις 10 μ.μ.μ.- τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν κυκλοφορήσει!).

Στις 16 Οκτωβρίου πρόκειται να συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας η αποφυλάκιση της Ηριάννας μετά την απόρριψη, τον περασμένο Ιούλιο και με οριακή πλειοψηφία, του αιτήματός της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών η οποία της έχει επιβληθεί. Η ίδια η ουσία της υπόθεσης θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο. Εν αναμονή των εξελίξεων στο πεδίο της Δικαιοσύνης, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Ηριάννα συνεχίζονται.

Πηγή: Left.gr-Aγγελος Καλοδούκας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here