Δύο συναυλίες για την Ηριάννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένα live στην Αθήνα στη Σχολή Καλών Τεχνών, στις 8 Σεπτεμβρίου και ένα δεύτερο στη Θεσσαλονίκη στις 14 Σεπτεμβρίου στο ΑΠΘ θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας. 

Όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα στο facebook, η αλληλεγγύη όλων μας είναι απαραίτητη!

Στη συναυλία της Αθήνας θα συμμετάσχουν οι:

Σταύρος Γιαβρής

Ιάκωβος Μολυμπάκης

Κωσταντής Πιστιόλης

Bandallusia

Radio Sol

Κάτω απ’ το δέντρο

Στη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν οι:

Γκιντίκι

Βάσω Βασιλειάδου

Μαλλιά Κουβάρια

Ανφάν Γκατέ

Το κείμενο του σχετικού καλέσματος αλληλεγγύης στην Ηριάννα:

Την 1η Ιούνη 2017 η ελληνική δικαιοσύνη με συνοπτικές διαδικασίες καταδίκασε την Ηριάννα σε 13 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου 187Α.

Με πάτημα ένα… ανύπαρκτο μερικό δείγμα DNA και με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφο της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, οι στρατοδίκες του εφετείου Αθηνών την εκδικήθηκαν…

«Στο ληκτικό σημείο ενός τραγέλαφου εκτυλισσόμενου επί της οδού Λουκάρεως δεν δικαστήκαμε μόνο εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου, αλλά μαζί με εμάς «δικάστηκε» για δεύτερη φορά και ο σύντροφος μου. Τα μετέωρα στοιχεία μιας υπόθεσης που έχει από καιρό λήξει μεταπηδούν από αυτή σε άλλες, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ενοχών. Μ’ αυτό το σκεπτικό οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί κι να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Μια συλλογική ευθύνη που απειλεί να εγκληματοποιήσει όχι μόνο έναν πολιτικό χώρο αλλά οποιαδήποτε σχέση επιλέγουν να πλήξουν για τους δικούς τους λόγους. Καταδικάζοντας την Ηριάννα καταδικάζουν το συναισθηματικό δεσμό, τη συμπάθεια, το χαμόγελο, το νοιάξιμο.

Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθεραισία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους».

Εμείς οι «απ’ έξω» υψώνουμε το χέρι της αλληλεγγύης που περνά τα κάγγελα, τους φρουρούς και τα συρματοπλέγματα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση της δίωξης της. Δηλώνουμε χωρίς δισταγμό ότι η ποινικοποίηση και καταδίκη των κοινωνικών και συγγενικών σχέσεων δε θα περάσει πάνω από τα σώματα μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here