Ιράν: Πάνω από 9.500 οι νεκροί από τον Covid-19

Οι υγειονομικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα περισσότερους από 100 νεκρούς από τον Covid-19 και πάνω από 2.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει στον πέμπτο μήνα μάχης κατά της πανδημίας.

Το πρώτο κρούσμα στη χώρα είχε αναφερθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Το Ιράν είναι μακράν η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο εκπρόσωπος της ιρανής υπουργού Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λαρί, ανέφερε άλλους 115 νεκρούς σε μία ημέρα, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός θυμάτων ανήλθε σε 9.507.

Την ίδια ώρα, άλλα 2.322 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν κι ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τα 202.584.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, δήλωσε σήμερα ότι το στρες από την πανδημία μπορεί να προκαλεί στους πολίτες «ανησυχία και κατάθλιψη» κι έκανε έκκληση στους ειδικούς και στους καλλιτέχνες να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ώστε να είναι έτοιμος «για τη μάχη κατά του ιού για μια μακρά περίοδο».

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να εξουσιοδοτήσει και πάλι τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Επτά από τις 31 ιρανικές επαρχίες έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες – το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here