Ιράν: 25 εκατoμμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, δήλωσε σήμερα πως 25 εκατομμύρια πολίτες  έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και άλλα 35 εκατομμύρια κινδυνεύουν να μολυνθούν, σύμφωνα με νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας.

Στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο πρόεδρος του Ιράν δεν αναφέρθηκε στη μεγάλη απόκλιση από τον επίσημο απολογισμό που αναφέρει 269.440 κρούσματα από τον SARS-CoV-2. Η χώρα των 80 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι πλέον η πιο πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή από την πανδημία.

«Συνολικά, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί (…) Περίπου 14.000 έχουν πεθάνει δυστυχώς», είπε ο Ροχανί. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες πως 13.791 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα του Covid-19.

Για πρώτη φορά 1 εκατ. κρούσματα σε 100 ώρες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Reuters, για πρώτη φορά σημειώθηκε αύξηση 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων σε λιγότερο από 100 ώρες.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ασθενών του ιού παγκοσμίως είναι σχεδόν τριπλάσιος από τις σοβαρές ασθένειες της γρίπης που καταγράφονται ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και ο αριθμός των νεκρών μέσα στους επτά τελευταίους μήνες αγγίζει το ανώτερο εύρος των ετήσιων θανάτων που αναφέρονται από γρίπη παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ, με περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις, εξακολουθούν να καταγράφουν τεράστια άλματα ημερήσιων μολύνσεων. Η χώρα ανέφερε παγκόσμιο ρεκόρ νέων λοιμώξεων σε 24 ώρες με περισσότερες από 77.000 την Πέμπτη, ενώ η Σουηδία έχει καταγράψει συνολικά 77.281 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

Ο απολογισμός του Reuters, που βασίζεται σε κυβερνητικές εκθέσεις, δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται ταχύτερα στην Αμερική.  Στη Βραζιλία, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα έχουν διαγνωσθεί με τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Η Ινδία, η μόνη άλλη χώρα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα, αντιμετωπίζει κατά μέσο όρο περίπου 30.000 νέες λοιμώξεις κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα.

Ο ΠΟΥ κατέγραψε χθες μια ημερήσια αύξηση ρεκόρ σε κρούσματα του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες, καθώς ανήλθαν σε 237.743. Τη μεγαλύτερη αύξηση είχαν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Οργανισμού. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 230.370 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, στις 12 Ιουλίου. Οι θάνατοι κυμαίνονται σταθερά κάτω από 5.000 ημερησίως.
 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here