Ιράκ: Δύο νέοι μαζικοί τάφοι με 140 σορούς γυναικών και παιδιών

Δύο νέοι μαζικοί τάφοι που περιέχουν τις σορούς 140 αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ανακαλύφθηκαν στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, που κατοικείται κυρίως από Γιαζίντι.

Συγκεκριμένα:

«Ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε με τις σορούς 20 γυναικών και κάπου σαράντα παιδιών στο χωριό Καμπούσι, νότια της Σιντζάρ, στη επαρχία Νινευή», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις Χασντ αλ-Σάαμπι.

Επίσης, «στο οικιστικό συγκρότημα Τζαζίρα, επίσης νότια της Σιντζάρ, ανακαλύφθηκαν άλλες 80 σοροί, στην πλειονότητά τους Γιαζίντι».

Στις 22 Νοεμβρίου, στην ίδια περιοχή, οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν πως ανακάλυψαν ομαδικό τάφο που περιείχε τις σορούς 73 ανδρών, γυναικών και παιδιών που εκτελέστηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος όταν η περιοχή τελούσε υπό τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της περιοχής της Σιντζάρ, Μάχμα Χαλίλ, περίπου 40 ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν από το 2015 σε διάφορους τομείς και «όλα τα θύματα είναι Γιαζίντι».

Οι Γιαζίντι είναι μια κουρδόφωνη μειονότητα που διώκεται από τους τζιχαντιστές.

Το 2014, οι τζιχαντιστές σκότωσαν χιλιάδες Γιαζίντι στο προπύργιό τους στο όρος Σιντζάρ και απήγαγαν χιλιάδες γυναίκες και έφηβες για να τις κάνουν σεξουαλικές σκλάβες.

Οι κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη του συνασπισμού ανακατέλαβαν τη Σιντζάρ τον Νοέμβριο του 2015. Τον Οκτώβριο του 2017, οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν με τη σειρά τους τη Σιντζάρ από τους Κούρδους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here