Υπόμνημα στους εισαγγελείς κατέθεσε ο Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Yπόμνημα με έγγραφες εξηγήσεις κατέθεσε ο Σταύρος Ψυχάρης, μέσω των δικηγόρων του,  στους οικονομικούς εισαγγελείς που τον κάλεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου, στο πλαίσιο της έρευνας για τα «θαλασσοδάνεια» στα συγκροτήματα του Τύπου.

Ύστερα από τρεις προθεσμίες που μετέφεραν το «ραντεβού» του με τη δικαιοσύνη στη …νέα χρονιά, ο επικεφαλής του ΔΟΛ  υπέβαλε το υπόμνημα , χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μελετούν πλέον όλα τα στοιχεία και αξιολογούν τους ισχυρισμούς του κ. Ψυχάρη προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση σχετικά με τις δανειοδοτήσεις που πήρε από τράπεζες ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών που εκλήθησαν ήδη ως ύποπτοι αφού ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των δανείων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνάται εάν υπήρχαν οι απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά του ΔΟΛ για να εγκριθούν τα δάνεια αλλά και εάν αυτά αποπληρώνονται. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ αναμένεται να ακολουθήσει η έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και άλλων περιπτώσεων δανειοδοτήσεων σε μιντιακούς ομίλους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here