Υποχωρούν οι τζιχαντιστές από την αρχαία Παλμύρα-300 οι νεκροί

Oι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους υποχωρούν από την τοποθεσία της Παλμύρα στη Συρία και όπως όλα δείχνουν, προς το παρόν οι ρωμαικές αρχαιότητες της περιοχής γλιτώνουν την καταστροφή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, με βάση μαρτυρίες αξιωματούχων και του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις σκληρές μάχες που διήρκεσαν 4 μέρες. Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι οι περισσότεροι είναι μαχητές του ISIS και κυβερνητικά στρατιώτες καθώς και 57 πολίτες πολλοί από τους οποίους εκτελέσθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει μέρος της πολύς Τανμούρ το Σάββατο, η οποία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο κοντά στη τοποθεσία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Παλμύρα.

Οι αρχαιότητες της Παλμύρα βρίσκονται στο ανάμεσα στη πόλη Χόμς και την Δαμασκό. Η Παλμύρα και ο δρόμος που τη συνδέει με τη Χομς είναι ασφαλείς, είπε  στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, Sana, o διοικητής της περιοχής Ταλάλ Μπαραζί.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών μαχητών του ISIS από την αμερικανική χερσαία επέμβαση, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην  Ανατολική Συρία, εκτιμάται ότι ανέρχεται στους 32, μεταξύ των οποίων το στέλεχος Αμπού Σαγιάφ, που φέρεται ως επιτηρητής των παράνομων οικονομικών συναλλαγών των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο εκτός του Αμπού Σαγιάφ, κατά την αμερικανική επιχείρηση σκοτώθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας του Ισλαμικού Κράτους και ένας υπεύθυνος των επικοινωνιών του ISIS.

Σύμφωνα αμερικανούς επισήμους,  στην επιχείρηση σκοτώθηκαν 12 μαχητές ενώ συνελήφθη η γυναίκα του η οποία ανακρίνεται στο Ιράκ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here