Υπό πειθαρχικό έλεγχο η δικαστής που αποσύρθηκε από τη δίκη του «Noor 1»

Υπό πειθαρχική έρευνα βρίσκεται η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά ενώπιον του οποίου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί για τις 6 Οκτωβρίου υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Τα πειθαρχικά όργανα του ανωτάτου δικαστηρίου θα ερευνήσουν εάν πράγματι η πρόεδρος έχει κώλυμα, το οποίο αιφνιδιαστικά επικαλέστηκε , λίγο πριν την έναρξη της δίκης, προκειμένου να αποσυρθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Η ενέργειά της αυτή προκάλεσε αρνητικά  δημοσιεύματα στον Τύπο, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να παρέμβει και να ζητήσει από τον προϊστάμενο της επιθεώρησης του Αρείου Πάγου να διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον επιθεωρητή φάκελο με τα δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για την βασιμότητα του κωλύματός της προέδρου της έδρας επισημαίνοντας ότι «επειδή βάση αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος  των λειτουργών της».

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τρεις αξιωματικοί του Λιμενικού, που μετείχαν ενεργά στην έρευνα για την υπόθεση του «Noor 1», μετατέθηκαν προ ημερών σε άλλες υπηρεσίες. Η μετακίνησή τους έγινε στο πλαίσιο τακτικών μεταθέσεων, με το πρόσχημα ότι είχαν συμπληρώσει αρκετό χρόνο στην ίδια υπηρεσία.

Για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 35 άτομα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Α.Κ., ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο επιχειρηματίας είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο. Αρχικά είχε εξεταστεί ως μάρτυρας, ωστόσο, ύστερα από συμπληρωματική απολογία της συζύγου του πλοιοκτήτη του «Νoor 1», ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here