ΥΠΕΞ: Ο Ραχόι να αφήσει τον ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα

Σκληρή απάντηση έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτοφανή παρέμβαση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου.

«Ενώ πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα, το οποίο αποτελεί τη δημοκρατική έκφραση του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίσει για το μέλλον του, θα περιμέναμε από τον Ισπανό πρωθυπουργό, κ. Ραχόι, να αφήσει τον ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα και να απόσχει από παρεμβάσεις που δεν συμβαδίζουν με την ευρωπαϊκή πολιτική κουλτούρα και ευλόγως ερμηνεύονται ως θέληση ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με τη ψήφο του κατάλληλα».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αν διεξαχθεί το δημοψήφισμα κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το χάσει, θα είναι κάτι θετικό για την Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει ναι, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε με μια άλλη κυβέρνηση».

Στην αντίθετη περίπτωση, «πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να βγει από το ευρώ», πρόσθεσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here