ΥΠΕΣ:Χωρίς προβλήματα οι διαδικασίες για το δημοψήφισμα

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των κλειστών τραπεζών, οι διαδικασίες για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος της Κυριακής εξελίσσονται ομαλά.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο οποίος παρευρίσκεται μαζί με την διοίκηση της Singular Logic στην γενική δοκιμή των συστημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι οι εκλογικοί σάκοι έχουν ήδη αποσταλεί στα περισσότερα από τα 19.159 εκλογικά κέντρα της χώρας και έως το βράδυ θα έχουν παραλάβει το εκλογικό υλικό και τα κοντινότερα εκλογικά κέντρα της Αττικής. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η τοποθέτηση καλπών και παραβάν στα εκλογικά τμήματα.

Σε ερώτηση πότε θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα ο κ.Πουλάκης σημείωσε ότι όσο πιο μικρή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων τόσο θα διευρύνεται η ώρα του τελικού αποτελέσματος.

Διαβεβαίωσε ακόμη οτι οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της Κυριακής, θα λάβουν κανονικά την εκλογική αποζημίωση, ενώ είπε ότι ήδη προκαταβάλλονται οι αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων που θα μετακινηθούν εκτός έδρας.

Για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here