ΗΠΑ: Βαθιά ανησυχία για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά Κούρδων σε Συρία-Ιράκ-Ισοπέδωσαν ραδιοφωνικό σταθμό(βίντεο)

Την μεγάλη και βαθιά ανησυχία τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας κατά Κούρδων στη Β. Συρία(την περιοχή της Ροτζάβα) και το Ιράκ, και μάλιστα χωρίς συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές ή την διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

Η Τουρκία διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές κατά πόλεων και στόχων Κούρδων από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 25 μαχητές του YPG, των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού, που είναι ο βασικός κορμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που μάχονται κατά του ISIS στην Ράκκα.

Ενα από τα πλήγματα των Τούρκων ήταν τα κεντρικά γραφεία του ραδιοσταθμού Φωνή της Ροτζάβα, στη περιοχή Χάσακα της Β. Συρίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις Κούρδοι δημοσιογράφοι. Δείτε το βίντεο:

Τις περιοχές των Κούρδων που επλήγησαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς επισκέφθηκε με ελικόπτερο αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά, επιθεώρησε τα σημεία που επλήγησαν και άκουσε τις μάνες των Κούρδων να διαμαρτύρονται ότι στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στη Ράκκα κατά του ISIS και οι Τούρκοι του σκοτώνουν στη Ροτζάβα με αεροπορικές επιθέσεις.

Η Τουρκία δεσμεύθηκε να συνεχίσει πάντως τις επιθέσεις κατά στόχων τρομοκρατών, όπως αποκαλεί το YPG επειδή συνεργάζεται με το PKK.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here