ΗΠΑ: Τον Πρίμπους καλεί ο εισαγγελέας για την ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ θέλει να ανακρίνει τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 στις ΗΠΑ, αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times.

Προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε πρόθεση παρακώλυσης της δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου, ο Ρόμπερτ Μιούλερ επιθυμεί να ακούσει διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την ξαφνική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στα τέλη Ιουλίου, πάντα στο πλαίσιο της φερόμενης ως ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το FBI πραγματοποίησε έρευνα σε μια κατοικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, Πολ Μάναφορτ.

Μέλη της ομάδας του Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησαν επίσης από τον Λευκό Οίκο να τους δώσει έγγραφα που αφορούν τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά τον διορισμό του επειδή δεν είχε δηλώσει ότι είχε επαφές με ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μμε, ο Μιούλερ συνέστησε πρόσφατα ένα σώμα κριτών που μπορεί να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.

Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου αφότου ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Ράινς Πρίμπους αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Τζον Κέλι στις 28 Ιουλίου στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι New York Times αναφέρουν πως ο Τζέιμς Κόμεϊ και ο Ράινς Πρίμπους συναντήθηκαν τον Φεβρουάριο και πως ο διευθυντής του FBI υπενθύμισε τότε στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου πως οι επαφές ανάμεσα στο FBI και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου απαγορεύονταν ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πολιτικής παρέμβασης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here