ΗΠΑ: Στους 16 οι νεκροί από πτώση μεταγωγικού αεροσκάφους στο Μισισίπι

Δεκαέξι νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός από την πτώση μεταγωγικού αεροσκάφους KC-130 στο Μισισίπι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Το τροποποιημένο μεταγωγικό αεροσκάφος KC-130 Hercules των Αμερικανών πεζοναυτών, κατέπεσε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) σε αγροτική περιοχή στο Μισισίπι, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η πτώση του αεροσκάφους ανακοινώθηκε από την διοίκηση των Αμερικανών πεζοναυτών στο Twitter.

Ο κυβερνήτης του Μισισίπι περιέγραψε το περιστατικό ως “τραγωδία” σε ανακοίνωσή του, στο Facebook χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους διασκορπίστηκαν σε μια ακτίνα περίπου οκτώ χιλιομέτρων. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι οι πυροσβέστες προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά αλλά υποχώρησαν εξαιτίας μιας έκρηξης. Οι μαύροι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν ορατοί σε απόσταση αρκετών μιλίων από το σημείο του δυστυχήματος και η φωτιά συνέχισε να καίει για περίπου τέσσερις ώρες μετά την πτώση.

Τα αεροσκάφη KC-130 χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε μια πληθώρα αποστολών, ενώ έχουν υποστεί διαδοχικές τροποποιήσεις προκειμένου ν’ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αποστολών τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here