ΗΠΑ σε Παλαιστίνιους για την σφαγή της Γάζας: Μην πλησιάζετε στο φράχτη!

Μια απολύτως υποκριτική στάση με την οποία δικαιώνουν την δολοφονική βία των Ισραηλινών κατά διαδηλωτών στη Γάζα, υιοθετούν οι ΗΠΑ. Ενώ π.χ στη Βενεζουέλα έσπευσαν να καταγγείλουν τη βία της κυβέρνησης Μαδούρο κατά των διαδηλωτών και επέβαλαν κυρώσεις για αυτό, στους φίλους τους τους Ισραηλινούς που μετέτρεψαν τη Γάζα σε σφαγείο, όχι μόνο δεν λένε κουβέντα αλλά ζητούν από τους Παλαιστίνιους να διαδηλώσουν ειρηνικά και να μην πλησιάσουν τον φράχτη!!!

Με άλλα λόγια, επιρρίπτουν την ευθύνη στα θύματα και όχι στους θύτες της σφαγής!!!

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τους Παλαιστίνιους το βράδυ της Πέμπτης, ενώ απέμεναν ώρες πριν από μια νέα διαδήλωση σήμερα Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, να μην πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά μήκος του οποίου 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών.

Η προεδρία των ΗΠΑ «προτρέπει εντόνως τους ηγέτες των διαδηλώσεων να πουν καθαρά και δυνατά ότι οι διαδηλωτές πρέπει να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικό τρόπο» και ότι «δεν πρέπει επ’ ουδενί να πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε περίπτωση καταφυγής στη βία.

Ο ισραηλινός στρατός έχει διαμηνύσει ότι η διαταγή στους άνδρες του να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου πλησιάσει το τείχος στα σύνορα συνεχίζει να τελεί σε ισχύ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here