ΗΠΑ: Νεκρός ο γιος και διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν

Τον θάνατο του Χάμζα μπιν Λάντεν, γιου του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα και πιθανότατα διαδόχου του στην εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, επιβεβαίωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, μέσω του επικεφαλής του Πετναγώνου, Μαρκ Έσπερ.

Τον θάνατο του Χάμζα μπιν Λάντεν είχαν ανακοινώσει τον Ιούλιο αμερικανικά ΜΜΕ, αναφέροντας μάλιστα ότι στην εξουδετέρωσή του είχαν συμβάλει οι ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο φίλα προσκείμενο στον Ντόναλντ Τραμπ δίκτυο Fox, ο Μαρκ Έσπερ ρωτήθηκε για το αν ισχύει η είδηση του θανάτου του Χάμζα μπιν Λάντεν, αλλά και για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε.

«Δεν έχω τις λεπτομέρειες. Κι αν τις είχα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσα να τις μοιραστώ μαζί σας» δήλωσε ο Έσπερ που ανέλαβε υπουργός Άμυνας στα τέλη Ιουλίου.

Ωστόσο, όταν τον ρώτησαν εάν ο Χάμζα είναι πράγματι νεκρός, απάντησε: «Αυτό καταλαβαίνω εγώ».

Ο θάνατος του 30χρονου γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν δεν είχε ποτέ, έως σήμερα, επιβεβαιωθεί δημοσίως.

Θεωρείτο ο αγαπημένος γιος και δη ο εκλεγμένος διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιδρυτή του τρομοκρατικού δικτύου που διέπραξε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Το όνομά του περιλαμβανόταν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και τον περασμένο Φεβρουάριο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα έδιναν αμοιβή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα βοηθούσε στον εντοπισμό του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here