ΗΠΑ: Καταρρίψαμε ιρανικό drone στα Στενά του Ορμούζ

Για καταστροφή ενός μη επανδρωμένου ιρανικού αεροσκάφους (τύπου drone) από αμερικανικό πολεμικό πλοίο έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα στα Στενά του Ορμούζ.

Όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ, το ιρανικό drone απείλησε την ασφάλεια του Uss Boxer, αγνοώντας τις πολλές προειδοποιήσεις καθώς εισήλθε σε απόσταση περίπου 914 μέτρων από το πλοίο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε κι από άλλες χώρες να καταδικάσουν τις προσπάθειες του Ιράν να εμποδίσει την ελεύθερη διέλευση πλοίων σε αυτό το στρατηγικής σημασίας, θαλάσσιο πέρασμα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι ΗΠΑ αναζήτησαν «συμμαχία προθύμων» για την προστασία των δεξαμενόπλοιων της περιοχής.

Το συμβάν αυτό έρχεται εν μέσω κλίματος έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αμβλυνθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα – ειδικά με περιστατικά όπως το παραπάνω.

Σημειώνεται επίσης ότι και η Τεχεράνη κατέρριψε πριν από λίγο καιρό ένα αμερικανικό drone, ενώ ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη) ότι από την περασμένη Κυριακή έχει θέσει υπό κράτηση ένα «ξένο δεξαμενόπλοιο» και το 12μελές πλήρωμά του για λαθρεμπόριο καυσίμων στον Περσικό Κόλπο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here