ΗΠΑ και Βενεζουελανοί σχεδίαζαν πραξικόπημα για ανατροπή του Μαδούρο

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνάντησαν μυστικά παραστρατιωτικούς της Βενεζουέλας για να σχεδιάσουν την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αλλά τελικά αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα New York Times, που επικαλείται ως πηγές αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζει και έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας που μετείχε στις συνομιλίες, γράφει ότι οι συζητήσεις αυτές έγιναν πέρσι.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά οι ΗΠΑ έχουν γνωστό ιστορικο σε παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο στη Λατινική Αμερική.

Του Τραμπ του είχε «ξεφυγει» πέρσι και η φράση για «πιθανή στρατιωτική επιλογή» στη Βενεζουέλα. Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε τότε να επανορθώσει αναφέροντας ότι ουδεμία στρατιωτική δράση είχε προγραμματιστεί.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας βεβαιώνει ότι ο Νικολάς Μαδούρο ήταν ο στόχος της επίθεσης στις 4 Αυγούστου στο Καράκας και ότι αυτή η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά, «σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από το έδαφος των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζουμε το διεθνες παράδοξο η απόπειρα δολοφονιας του Μαδουρο στις 4 Αυγουστου  να παρουσιάζεται από όλα τα ΜΜΕ (ακόμη και τα ευρωπαϊκά) ως «κατασκευασμένη», ενώ είχε βιντεοσκοπηθεί επειδή είχε γίνει σε διάρκεια παρέλασης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here